Попередження про алергічні продукти для гостей ресторану
Згідно Закону Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів 2019 року, власники ресторанів в Україні будуть зобов’язані інформувати гостей про інгредієнти, що використовуються у стравах, а особливо про алергени, що входять до офіційного списку харчових алергенів.
Список харчових алергенів
- зернові, що містять глютен;
- ракоподібні та продукти з них;
- яйця та яєчні продукти;
- риба та рибні продукти;
- арахіс та продукти з арахісу;
- соя та соєві продукти;
- молоко та молочні продукти;
- горіхи, включаючи мигдаль, фундук, волоські горіхи, кеш’ю, горіхи пекан, бразильські горіхи, горіхи макадамії та фісташки;
- селера та продукти із селери;
- насіння гірчиці та гірчичні продукти;
- насіння кунжуту та продукти з кунжуту;
- двоокис сірки та сульфіти в концентрації понад 10 мг/кг або 10 мг/л;
- люпин та продукти з люпину;
- молюски та вироби з молюсків.